7 Mart 2013 Perşembe

Çıtır Tavuk Kanatları - Chicken Wings

Bir buçuk ay önce İstanbul'a taşınmış olmam sebebiyle bilgisayarımdan ayrı düşmek blogger'lık kariyerimde bir statik yarattı. Ancak bu demek değil ki yemek yapma ve daha da önemlisi sonrasında yeme aşkımda en ufak bir azalma oldu... Son zamanlarda yaptığım en lezzetli şeylerden biri olan tavuk kanatlarını tüm dünyayla paylaşmak istiyorum. Bu tarifi bulup hayata geçirmem için haftalarca kulis yapan sevgili Han Solo'ya buradan selam ediyor, daha güzel tarifler için ısrarlarının devamını bekliyorum. Hadi bakalım.



So I moved to Istanbul last month, it's been weird and lovely and scary and sad and fun... But mostly a teaching experience. I miss being with my family like crazy, but also I've never been so busy in my entire life. Always something to do here. AND the takeout selection is endless! Despite of being spoiled for choice I've been cooking a lot more than usual. This here is a super simple and tasty crispy chicken wings recipe that you've got to try. Here goes:


Malzemeler / Ingredients
  • 10 tavuk kanadı (artan kısmını buzlukta saklayabilirsiniz) / 10 chicken wings (you can put the leftover uncooked wings in the freezer)
  • yarım su bardağı un / 1/2 cup flour
  • bir paket Knorr tavuk pane harcı veya yarım bardak ufalanmış bayat ekmek /  a pack of chicken mix or half a cup of stale breadcrumbs
  • 2 yumurta / 2 eggs
  • İstediğiniz her baharat: kırmızı biber, karabiber, tuz, kekik, sarımsak tozu, köri... / any spice of choice: cayenne, blackpepper, salt, garlic powder, curry mix, oregano...
  • Kızartmak için yağ / Oil for frying
  • Louisiana tavuk sosu veya buffalo sos veya barbekü sos / Louisiana Wing Sauce, or buffalo sauce or bbq sauce

Geniş bir kaseye aldığımız unu baharatlandırarak başlıyoruz.

Start by spicing up the flour in a large bowl.


Ardından aynı kasenin içine tavuk harcını veya ufalanmış ekmekleri de atıyoruz.
Bir yandan da yumurtalarımızı çırpıyoruz.

Add the chicken mix or the breadcrumbs into the same bowl, whisk the eggs in the meantime.


Tavuk kanatlarını önce unlu karışıma sonra yunurtaya sonra tekrar una batırıyoruz. 
Yani un+yumurta+un=leziz çıtır kanatlar formülünü takip ediyoruz.

Place the wings in the flour mixture, then drench them in the egg bowl and then coat them with flour one last time. So it's flour+eggs+flour equals heavenly crispy wings.

Yüksek ateşte kızdırdığımız yağı orta ateşe düşürüyoruz ve içine kanatlarımızı atıyoruz ve tam 6 dakika pişiriyoruz. Ne eksik ne fazla, deneyerek gördük 6 dakika ideal pişirme süresi. Tencerenin fazla kalabalık olmamasına, kanatların tamamıyla yağın içinde olduklarına dikkat edin ve 3. dakikada tavukların diğer tarafını çevirin.

Heat oil on med heat, reduce to med, and throw in your wings, fry for 6 minutes which is the ideal time for golden brown wings. Make sure there is enough room for the wings to cook evenly, and that they are completely sumberged in oil. In any case, turn them over halfway through cooking.

Tarifin en eğlenceli kısmı ödülü bu kareye gidiyor. Elinizdeki sosu, (özel tavuk sosu yoksa buffalo veya barbekü kullanabilirsiniz) tencereden alıp kağıt havlu üzerinde beklettikten sonra derin bir kaseye aldığımız tavukların üzerine çok coşmamak kaydıyla dilediğiniz miktarda dökün. Ardından kasenin ağzını streç filmle örtüp şöyle güzelce sallamak suretiyle sosu tavuklara yedirin. 

The most fun part of the recipe award goes to... the Louisiana Sauce Shake! Let the chicken rest on a paper towel after you take them out, transfer to a deep bowl, add the sauce in, cover with plastic wrap, give it a good shake and you're good to go!


Yummy!

KFC halt etmiş...

Good things :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder