16 Eylül 2013 Pazartesi

Sepette Yumurta / Eggs in a Basket





Çok basit ve eğlenceli bir kahvaltı tarifi. Mutlaka deneyin!

-----

One of the simpler breakfast recipes yet it tastes so good and so much fun to prepare.

Malzemeler / Ingredients:

  • 4 tost ekmeği / 4 slices of bread
  • 4 yumurta / 4 eggs
  • tereyağ / butter
  • tuz, karabiber, kekik / salt, pepper, thyme
  • (opsiyonel) sandviç yapmak için iki dilim kaşar peyniri, 2 dilim domates ve 2 dilim salam / (optional) to make it into a sandwich 2 slices of cheddar cheese, 2 slices of tomato, 2 slices of ham

 Öncelikle bir bardak yardımıyla ekmeklerimizin ortasına birer delik açıyoruz. Ardından tereyağını erittiğimiz tavada ekmeklerin bir yüzünü kızartıyoruz. Kesip çıkarttığımız yuvarlak parçaları sonradan yumurtaya batırmak için kızartabilirsiniz.

First cut a hole in the middle of the bread with the help of glass. Butter a pan and place the slices along with the disc we just removed. You can use it later to dip in the yolk.


 İki dakika sonra alt yüzleri kızarmış olan ekmekleri çevirin ve dikkatlice her deliğe bir yumurta kırın, baharatlarınızı ekleyin. 1-2 dakika bekleyin. Spatula yardımıyla ekmeklerin diğer yüzünü çevirin ve yumurta sarılarını bir dakika kadar pişirin. Eğer yumuşak sarılara katlanamıyorsanız pişirme süresini iki veya üç dakikaya çıkarın. Ekmekleri çevirmeden önce tavayı tekrar yağlamayı unutmayın.

After two minutes, flip the slices and crack in your eggs, season, wait for 1-2 minutes. Then butter the pan again and flip the slices one last time, this time yolk side down. Cook for 1 minute, more if you don't like runny yolks.

 Mmmm..

 Sandviç yapmak istiyorsanız her ekmek dilimi piştikten sonra bir dilimin üstüne dilediğiniz malzemeleri koyun, başka bir dilimle kapatın ve her iki yüzünü birer dakika pişirin. Bu fotoğrafın anımsattığı şeyin farkındayım, just shut up and eat.

If you want a sandwich, just place your ingredients on top of a cooked slice, top with another, cook each side for about a minute or until the cheese softens up. Yes, I am well aware of what this sandwich resembles.

 Bu da domates ve beyaz peynirli sandviç.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder