8 Ağustos 2014 Cuma

Yumurta Muffin'leri / Egg Muffins



Yay! Yeni tarif! Sonunda bilgisayarın başına oturup 1500 yıl öncesinin oyunu olmasına rağmen hala bağımlılık yapabilen Caesar IV oynamak dışında bir şeye vakit ayırabildim. Cidden, oyun klasörümdeki şu süper oyunlar dururken neden kendimi 2006'nın teknolojisine mahkum edip tekrar tekrar aynı şehri inşa ediyorum hiçbir fikrim yok. Ama vali olmak çok hoşuma gidiyor. Vali adım da Atia...of the Julii tabii ki.

Bu aralar Roma takıntım tekrar başladı. Pompeii izledikten sonra Rome ve Spartacus rerun'ları derken bir bakmışım Capua'daki muhteşem evimde kölelerim olduğunu hayal ediyorum, tabii ki hepsine çok iyi davranıyorum, oldukça şımarık ve ukalalar ama olsun seviyorum kölelerimi.


Konumuza gelirsek, bir sabah uyanır uyanmaz bir ampul yandı başımın üstünde: Muffin haline getirilmiş yumurta! Dahiyane bir fikir, eminim benden başka kimse düşünmemiştir. Hemen telefonumu alıp Google'a soruyorum, "Google, Google söyle bana, benden yaratıcısı var mı bu dünyada?" İnternet'te geçirilen 5 dakika sonucunda Google'ın verdiği cevap şu oluyor: aklına gelebilecek her türlü fikir çoktan başka biri tarafından düşünüldü ve tutorial haline getirildi. Tabii ki binbir çeşit yumurtalı muffin tarifi arasında kalıp sinirleniyorum. Kendi tarifimi kendim yaratacağım! En azından malzeme miktarına ve çeşidine ben karar vereceğim! İşte o kadar!

------

Sooo, being determined to create a breakfast recipe all of my own, sometimes I go to sleep thinking of different ingredients. Eggs, bread, tomatoes, cheese, maple syrup, table, clouds, I think I'm drifting, sausage, shoes... zzzzz....

Aha! I wake up with a brilliant idea!! Scrambled eggs in muffin tins!! I'm sure no one has ever thought of this before. I grab my phone, open safari, and 5 minutes later I'm ankle deep in an endless stream of different egg muffin recipes. Of course, I should have known... Any and all ideas that you think you came up with have already been thought of by someone else and there's even a tutorial for it on the Internet.

I get mad. I won't let those recipes affect my decision making. I will create my own egg muffin recipe! And I'll be the one who decides how many eggs goes into this! Take that allrecipes.com.


Malzemeler / Ingredients:

  • 5 yumurta / 5 eggs
  • 1 orta boy soğan / 1 medium onion
  • 2 küçük domates / 2 smallish tomatoes
  • 3 sivri biber / 3 green chili peppers (mildly hot)
  • 5 adet mantar / a handful of mushrooms, about 5 pieces
  • 60 gr sucuk / 3/4 cup any meat of choice (bacon, dry sausage, ham, Italian sausage...)
  • 2-3 dilim beyaz peynir / a handful of feta cheese
  • üstü için rendelenmiş cheddar / grated cheddar to top
  • 2 kaşık pesto (opsiyonel) / 2 tbs pesto (optional)
  • 1 yk mayonez / 1 tbs mayo
  • 1/4 bardak süt  / 1/4 cup milk
  • tuz, karabiber, kırmızı biber, sarımsak tozu, kekik / salt, pepper, ground paprika, garlic powder
  • bir avuç taze fesleğen veya maydonoz / a handful of fresh basil or parsley

 Sebzelerimizi soteleyerek başlıyoruz. Soğan, biber, domates ve mantarları küçük küçük doğruyoruz. İki kaşık zeytinyağı ısıttığımız tavada önce soğan ve biberleri 5 dakika kavuruyoruz, ardından mantar ve domatesleri ekleyip bir 5 dakika daha yüksek ateşte soteliyoruz. Baharatlandırdıktan sonra soğuması için kenara alıyoruz ve ince doğranmış fesleğenleri ekliyoruz. 

Start with sauteeing your veggies. Chop all into small pieces, heat 2 tbs of olive oil on med heat, throw in your onions and peppers, cook for 5 minutes, add in mushrooms then tomatoes, cook for another 5, season, remove from heat, add in thinly sliced basil, set aside to cool.


Sucukları da aynı tavada kısa süre kızartıp yağını süzüyoruz. Her şey fırına gireceği için ön pişirme sürelerini kısa tutmakta fayda var.

This is a dry and spicy Turkish sausage called "Sucuk", goes wonderful with eggs and beans. You can substitute with any meat of choice. Give it a quick stir on high heat and set aside.



Sıra yumurtalı karışımı hazırlamaya geldi. 12 muffin için 5 yumurta yeterli, süt, mayonez ve pesto sosumuzu da ekleyip güzelce çırpıyoruz. Çırpılmış yumurta yaparken ben her zaman mayonez kullanırım, yumurtayı yumuşacık yapıyor ve kurumasını engelliyor. Pesto ve yumurta karışımı bir süredir favorim, elinizde hazır pesto varsa mutlaka deneyin bağımlısı olabilirsiniz.

Now we can start with the egg mixture. Eggs, milk, mayo, pesto all go in a bowl to be whisked together. Mayo is my go-to taste enhancer for scrambled eggs, it makes them so moist and soft. Try it. Pesto and eggs together is my new favorite couple, move aside peanut butter and jelly.


 Beyaz peyniri elimizde ufalayıp yumurtalı karışıma ekliyoruz. Bol bol karabiber ve bir tatlı kaşığından az tuz atıyoruz çünkü hem pesto hem de peynirimiz oldukça tuzlu.

Crumble some feta into the bowl. Add in freshly grated black pepper and a tiny pinch of salt since the pesto is quite salty.


 Ardından soğumuş olan sebze ve sucukları da yumurtanın içine karıştırıp kepçe yardımıyla, önceden zeytinyağıyla çok hafifçe yağladığımız muffin kaplarına dolduruyoruz. Silikon muffin kaplarına aşığım. Hem renkleri, hem pratiklikleri hem de yapışmadan kolayca ayrılmaları çok hoşuma gidiyor. Kapları ağzına kadar doldurabilirsiniz, yumurtalar bir miktar kabaracak ama taşma olmuyor.

Next, add in the slightly cooled veggies and meat, mix. Lightly grease muffin cups with olive oil, ladle in the egg mixture up to very top. Don't worry they won't overflow in the oven.

Her birinin üzerine rendelediğimiz cheddar peynirini koyuyoruz. Burada elbette kaşar veya herhangi bir eritme peyniri kullanabilirsiniz.

Top with grated cheddar.



Güzel muffin'lerimizi 175 derecede önceden ısıttığımız fırına atmak için tepsimizi elimize aldığımızda, erkek arkadaşımızın minik fırınına muffin tepsinizin asla sığmayacağını fark ediyoruz ve kendisine bağırıyor, sızlanıyor, fırınından ne kadar nefret ettiğimizi hatırlatıyoruz.

Place tray in preheated oven 350.


Sevgiliniz hepsini borcama boşaltıp dev bir omlet yapmayı teklif etse de muffin'lerinizden vazgeçmeye hazır değilsiniz. Bir ihtimal ayakta dururlar diye düşünüp kapları çıkarmayı deniyorsunuz ve voila! Silikon kaplara aşık olduğumu söylemiş miydim? İçlerindeki sıvıya rağmen şekillerini koruyorlar, hepsini bir brownie kalıbına yerleştiriyorum. Bu demek oluyor ki silikon kaplarınız varsa muffin tepsisine ihtiyacınız yok!



 175 derecede 20 dakika sonra.

20 minutes later...