23 Eylül 2015 Çarşamba

Napoleon (Stalker edition)







Are we ok now stalking, scheming, CR-A-ZYYYYYYYYY PERSON? 



Napoleon, kabarmasına izin vermeyeceğimiz incecik 3 adet milföy hamuru arasına muhallebi ve reçel katlarından oluşan ve meyveyle süslenen son derece şık bir tatlı. Yemesi çok kolay değil ama tadı bir harika ve Fransızlar için önemli olan nokta da buydu sanırım. Geleneksel Napoleon'da son kat olarak bir de glaze kullanılıyor ama bence yeterince şekerli olan bir şeye bir kat da sos yapmak gereksiz.


Tarif için sevgili Laura Vitale'nin versiyonunu kullandım.
---

 I would like to share the amazingly delicate Napoleon recipe with you today. It looks gorgeous and tastes like a million bucks. Kinda hard to eat, with millefeuille being the messiest thing to slice and all, but it's worth it. I swear this is the best custard recipe in the whole world. I'd like to thank Laura Vitale for it. She's amazing. 

So here we go:





Malzemeler / Ingredients.



  • 2 kap (500 ml) süt / 2 cups milk
  • 1/3 kap (45 gr) un / 1/3 cup flour
  • 1/4 kap (50 gr) şeker / 1/4 cup sugar
  • 3 yumurta sarısı / 3 egg yolks
  • 1 tatlı kaşığı vanilya / 1 tsp vanilla paste
  • bir tutam tuz / pinch of salt

  • 12 milföy karesi / 12 square cut puff pastry
  • ahududu reçeli / seedless raspberry jam
  • pudra şekeri / powdered sugar





 Muhallebiyi yaparak başlayalım. Tekrarlıyorum, best muhallebi ever! Hazır olun. 

Öncelikle tüm muhallebi malzemelerini altı kapalı bir tencereye alıp güzelce çırpıyoruz. 

Ben vanilya olarak bu muhteşem vanilya çekirdeği macununu kullandım, benim için şu an altın değerinde. Böyle yoğun bir tad olamaz, üstelik o sevimli küçük siyah benekler beyaz muhallebi içinde öyle güzel görünüyor ki... Alternatifiniz mutlaka Dr. Oetker'in tüpte sıvı vanilya esansı olsun. Toz vanilya şekeri yalnızca süsleme için kullanılması gereken, aradığımız vanilya tadını asla veremeyecek bir ürün.

Let's start by making the custard. Whisk all custard ingredients in a saucepan, do not turn on the heat just yet! 

The best advice I can give you here is to use the best quality vanilla product you can get your hands on. Vanilla paste, beans, or essence, find the strong stuff. When you taste the custard, it should feel like you've just died and went to vanilla heaven. 

I'm using beans cuz I love that specky look and the taste is just out of this world.



Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebimizi pişirmeye başlıyoruz, ta ki resimdeki gibi yoğunlaşana kadar. Kaşık testi emin olmanıza yardımcı olacaktır. Parmağınızla bir çizgi çektiğinizde bozulmadan kalıyorsa hazır demektir.

Cook on medium heat, stirring constantly until it thickens. The spoon test is always reliable. Run a finger through the back of the spoon, if it stays parted you're good to go.


 Hiçbir parçacık kalmadığına emin olmak için süzgeçten geçiriyoruz, streç film ile kaplıyoruz ve tamamen soğuması için buzdolabına koyuyuyoruz. İşin bu kısmını bir gece önceden yapabilirsiniz. Streç filmin muhallebiye değdiğine emin olmalısınız! Böylece üstünde sert bir kabuk oluşmaz.

Run it through a fine sieve to make sure there are no lumps. Then cover with a plastic wrap and cool it in the fridge completely. Now you have to make sure the plastic wrap is touching the custard! This is very important. 

Milföylerimizi genişletmeden çok çok hafifçe merdane ile açıyoruz ki sertlikleri gitsin. Bir fırın tepsisine yağlı kağıt serip üzerine bir miktar pudra şekeri gezdiriyoruz. Ardından milföylerimizi kağıdın üzerine yerleştirip tekrar pudra şekeri döküyoruz ve  15 dk buzluğa atıyoruz. Pişme esnasında pudra şekeri karamelize olacak ve milföylerimizi tatlandıracak.


Milföyleri buzluktan çıkardıktan sonra üzerini bir kat daha yağlı kağıt ile örtüyoruz ve bulundukları tepsinin üzerine tam olarak oturan ve hamurun kabarmasına izin vermeyen başka bir tepsi ile üstlerini kapatıyoruz. İkinci tepsiniz yeterince ağır değilse üzerine bir tür ağırlık koyabilirsiniz. 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişiriyoruz. Ardından fırından alıp üstünü açıyor, yağlı kağıdı kaldırıyor, milföyleri çeviriyor ve her tarafı altın kahverengi olana dek pişiriyoruz. 


Roll out puff pastry ever so slightly. Lay parchment paper on your baking tray, dust with powdered sugar, place puff pastry on top, sprinkle with powdered sugar again, put in the freezer for 15 minutes.

Take them out, lay another piece of parchment paper on top, place another baking tray of the same size on top of the puff pastry, bake for 10 minutes at 400 degree oven. Take them out, remove the second tray, remove the second piece of parchment paper, flip the dough, and bake for another few minutes.








Eğlenceli kısım geldi. Milföyleri tamamen soğutuyoruz, en sevdiğimiz reçeli ise mikrodalgada ısıtıyoruz. Bir fırça yardımı ile önümüze aldığımız bir milföy karesine sürüyoruz. Ardından bir kaşık muhallebi ekliyoruz, yeni bir milföy karesi ile üstünü kapatıyoruz ve reçel+muhallebi+milföy katını tekrarlıyoruz.

So here's the fun part! Cool your puff pastry completely, microwave some of your favorite jam for a minute, using a pastry brush spread jam over a square of pastry. Put a big dollop of custard on top, place another square and repeat the process. 
 Son parçanızın üzerine pudra şekeri gezdirin ve çilek ve nane yaprakları ile süsleyin. Voila! 

Dust some confectioner's sugar on top and decorate with fresh strawberries and mint leaves. Et voila!






Some filter magic and you have the prettiest lookin dessert ever! :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder